sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Pastasalaattia, broileria ja paahdettuja leipäkuutioita

Tuli muuten mieleeni, että olen unohtanut jakaa yhden ruokaohjeen, vaikka joku aika sitten taas vaihteeksi otin innokkaasti valokuvia ruoastani. Ohje on pöllitty kämppiksen keittokirjasta. Pitää säilöä se talteen tänne blogiin sitä aikaa varten, jolloin asun eri paikassa kuin tuo kirja.


  • 200 g penneä
  • 1 kukkurainen tl suolaa vesilitraa kohti
  • ½ ranskanleipää kuutioina (kuoren voi poistaa, jos haluaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia paloina
  • 1 iso punasipuli ohuina viipaleina
  • 2 rkl silputtua basilikaa
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • 2 paistettua broilerifileetä ohuina viipaleina
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Keitä pastaa hyvin suolatussa vedessä, kunnes se on al dente. Itsehän en koskaan jaksa laittaa veteen suolaa. Huuhdo pasta kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita leipäkuutiot ja öljy ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes ovat rapeita ja kullanruskeita. Jäähdytä.

Sekoita pasta, leipä, tomaatit, sipuli, yrtit ja broileri suuressa kulhossa. Sekoita öljy ja etikka keskenään ja kaada kastike salaatille. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Tadaa, nopeaa ja helppoa! Kuten kuvasta voi havainnoida, minulla ei tosin taaskaan ole ollut persiljaa tai basilikaa. Ne näivettyvät täällä niin nopeasti, etten koskaan raaski ostaa, ellei ole koko puskalle tiedossa nopeaa käyttöä. Kuvasta kannattaa muuten myös huomata, että se on kerrankin otettu keittiössä eikä ikkunalaudalla.

2 kommenttia:

  1. kesällä ainakin sain persiljaruukun säilymään monta viikkoa kun kastelin sitä. mut en tiiä miten ne viihtyy pimeydessä..

    VastaaPoista
  2. Mäkin aina välillä yritän tota kastelustrategiaa, mut ei se oo auttanu. Epäilen, et meiän sisäilma on jotenkin kasvivihamielistä. Vois kyl tietty taas kokeeks ostaa jonkun ruukun ja kiinnittää siihen jatkuvasti huomiota, niin ehkä se ei sitten kehtais nahistua.

    VastaaPoista