torstai 29. joulukuuta 2011

Facebook 2009

Nyt, kun on joulusta ja jouluruoista ja vanhempien nurkista selvitty taas normielämän pariin, voin jälleen ilahduttaa teitä kertaamalla vanhoja Facebook-päivityksiäni!


Nakittauduin taas vuodelle 2009 killan hallitukseen. Tällä kertaa homman nimi oli emäntä ja työtehtävänä järjestää noin kaikki killan vuoden tapahtumat toimikuntani kanssa. Alkuvuosi kului sitten perinteisesti erilaisissa hallitus- ja toimikuntavaihdoissa rampaten. Mutta mikäs siinä, vaihdot ovat kivoja. Hallitusvaihdon teema oli tällä kertaa Imperiumin vastaisku, ja muistoksi siitä jäi kovaääninen leluase, minkä ostin vitosella jostain Prisman leluosastolta, koska pitäähän sitä nyt uskottavaa rekvisiittaa olla. Hallituksemme ei kyllä oikein koskaan ollut yhtä yhtenäinen kuin edellisvuotinen hallituksemme oli ollut, mutta oli niidenkin kanssa ihan kivaa.


No kiirettä oli heti alkuvuodesta myös. Kävin keväällä lopultakin roikkumaan jääneen matikan kakkoskurssin ja opiskelin muutenkin ahkerasti. Ehkä hyvä niin, sillä loppuvuotta kohden vauhti vähän kärsi. Facebook-statusteni mukaan myös suunnittelin erilaisia sitsejä jatkuvalla syötöllä. Tänä vuonna tosin vietin öitäni ASkin sijasta ennemmin TUASin mikroluokassa etsimässä reseptejä ja vääntämässä ostoslistoja, plaseerauksia ja aikatauluja. Erilaisten mega-excelien teko oli kyllä ominta alaani.


Kesken kiireisimmän kevään sitten luonnollisesti sain jonkun maailmanlopun flunssan, jota kesti pari viikkoa. Silti piti järjestää kiltalaisille saunailtoja, koska oikeastaan koko toimikuntamme oli samaan aikaan kipeänä. Sitten sitä nuokuttiin tiskin takana kuumeessa ja toivottiin, että ihmiset lähtisivät ajoissa kotiinsa.


Tauti hellitti lopultakin ja koitti hämmentävä loppukevät (=wappu), jolloin hengattiin paljon yhden kaverin luona milloin pitkänperjantain munabileiden merkeissä tai muuten vaan katselemassa YouTube-videoita ja tanssimassa Aulis Gerlanderin tai Tunak Tunak Tunin tahtiin. Muiden mennessä nukkumaan minä tietenkin lähdin vielä koululle suunnittelemaan niitä tulevia tapahtumia.


Tenttiviikko! En oikeastaan osannut puoliakaan todennäköisyyslaskennan kurssin tenttialueesta ennen tenttiä, mutta onneksi kaavakokoelma oli niin kattava, että sitä lukemalla ja soveltamalla selvisin kaikista tenttikysymyksistä ja sain kurssista jopa vitosen. Muutkin tentit menivät kai ihan hyvin. En taaskaan muuten ollut kesätöissä, vaan tällä kertaa suoritin kesän aikana ties mitä rästitenttejä ja kävin pari kesäkurssia. Jotenkin opiskeluni menee aina siihen, että joinain aikoina en tee juuri mitään ja kursseja jää rästiin ja sitten toisina aikoina raivo-opiskelen kaikki rästihommat läpi. Nyt olen taas harrastanut lähinnä ensimmäistä, joten ensi kevät tulee olemaan raivo-opiskelun kulta-aikaa ♥


Kävin kaverin mökillä! Mökkikylän nettisivuilla oli jokin "Ajankohtaista"-osio, jossa oli kaikkien kylätapahtumien kanssa samalla listalla "Kaukasian jättiputki". Mietittiin ensin, mikä ihmeen hurja ryyppytapahtuma niillä on, mutta linkin takana kerrottiinkin vain tästä myrkkykasvista. Nimettiin kuitenkin oma reissumme silti sen mukaan, vaikkei sekään mikään hurja ryyppytapahtuma ollut.


Tuohon aikaan kesät olivat vielä kunnon kesiä ja kolmatta kesää putkeen katselin ahkerasti Serranon perhettä telkkarista. Kesä oli myös täynnä kaikkea hämmentävää kesätekemistä, mitä aina ilmaantuu jostain, kun kellään ei ole mahdollisten kesätöiden lisäksi muita kiireitä. Michael Jackson kuoli, ja päädyin katselemaan muistotilaisuutta yhden kaverin luokse jollain porukalla. Jatkoille lähdettiin Hietaniemen hautausmaalle, joka kuitenkin oli siihen aikaan illasta jo kiinni. Käytiin sitten uimassa Hietsussa, jottei koko reissu olisi ollut ihan turha.


Sitten niitä koulujuttuja, jotka veivät kivan osan kesästä. Suuritöisempänä julkkari eli julkaisutekniikan perusteet, missä piti saada aikaiseksi neljä työtä: kuvankäsittely, taittotyö, xhtml-sivusto ja flash-työ. Hajoilin näihin aika ahkerasti (varsinkin siihen flashiin). Läppäristä irtoili myös aika tehokkaasti näppäimiä, joten se piti lähettää takuuhuoltoon kesken kesän. Onneksi Maari on aina auki, joten läppärin huollon ajaksi siirsin itseni sinne vääntämään töitäni. Julkkarin lisäksi ainoa toinen virallinen kesäkurssini (muita vain tentin) oli Python-ohjelmoinnin perusteet. Sitä kurssia kävivät silloin melkein kaikki kesätyöttömät helppojen noppien toivossa. Helppoa se olikin, eikä kyllä tuntunut ollenkaan kunnon ohjelmoinnilta. (sarjakuva aiheesta)


Larppaajien lempitapahtuma Ropecon valtaa Otaniemen aina kerran kesässä. Aina kerran kesässä pitää siis yrittää paeta johonkin tai vaihtoehtoisesti kestää kaikkialla pyöriviä larppaajia ja toivoa, ettei kukaan kuvittele minun olevan yksi niistä. Tällä kertaa pakenin hyvissä ajoin mahdollisimman kauas, eli poikaystävän mökille Vaasaan koko tapahtuman ajaksi. No okei, ehkä tätä reissua ei suunniteltu Ropeconin mukaan, mutta oli se kiva lisä.


Kesän jälkeen koitti jälleen syksy ja heti alkuun iso setti kiltatapahtumia. Aloitettiin siivoamalla varastot ja hankkimalla kämäisen vanhan jääkaapin tilalle uusi hieno versio. Se on kyllä hieno ja kallis, monella muulla killalla ei ole vastaavaa.


Syksyn opiskelut taisivat jäädä komboon kandikurssi ja labrakurssi. Kandin kirjoittaminen ei juurikaan koskaan inspiroinut, mutta sain sen sentään kunnialla kasaan. Jokainen työn väli-DL oli maanantaiaamuna klo 8.00, joten voitte arvata, milloin tein suurimman osan hommista. Vähän lohdutti, että palautusjärjestelmästä näki, koska muut kurssilaiset olivat palauttaneet omia juttujaan, enkä suinkaan ollut ainoa, joka harrasti tätä maanantaiaamuna seitsemältä hyvinvalvotun yön jälkeen.


Kandin lisäksi syksyllä oli toinenkin pienehkö projekti, eli killan vuosijuhlien järkkääminen. Hajosin siihen hommaan aivan totaalisesti, ja kun juhlat lopulta olivat takanapäin, nukuin pari viikkoa. Skippasin suurimman osan hallituksen kokouksista loppuvuonna, sillä en halunnut käsitellä koko aihetta. Seuraavaksi vuodeksi onneksi tämä homma saatiin pois emännältä ja siirrettyä erilliselle toimarille. Ei mikään maailman helpoin kombinaatio nimittäin olla vastuussa kaikista killan tapahtumista ja siihen päälle vielä järkätä lähestulkoon yksin se isoin tapahtuma. Ja siihen päälle vielä opiskelua (mikä tosin sitten oli se juttu, minkä luovutin ensimmäisenä). Seuraavana vuonna jätinkin sitten killan vastuuhommat vähemmälle ja vaikutin virallisesti vain Aikuisena naisena (eli en tehnyt mitään, mutta pääsin toimarisitseille).


Koko syksyn maailmanlaajuinen in-aihe eli possuflunssa sitten huipentui rokotteen hakemiseen. Ei tullut narkolepsiaa, mutta käsi oli aika kipeä aika pitkään rokotuksen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Tämäpä ei liity mitenkään ylläolevaan postaukseen, vaan toiseen blogiisi, jossa tarinoit kesätyöstäsi/harjoittelusta Madridissa. Ihan mielenkiinnosta kyselen, että mitä opiskelet ja miten sait paikan? Itse olen englannin pääaineen opiskelija ja vaikka Madridista omalla aktiivisuudellaan varmasti löytäisi opetustöitä, harjoittelu tuntuu jotenkin turvallisemmalta vaihtoehdolta :-)

    VastaaPoista
  2. Heips, opiskelen TKK:lla (tai missälie Aalto-yliopistossa) automaatiotekniikkaa. Harjoittelupaikan sain IAESTE-järjestön kautta (http://www.cimo.fi/ohjelmat/kansainvalinen_harjoittelu/iaeste), mikä oli aika helppoa, kun niillä oli lista vapaista paikoista ja piti itse laittaa vain hakemus sinne :) Nuo paikat tosin olivat lähinnä teknisille aloille, että niistä ei välttämättä löydy sinulle sopivia.

    Kannattaa kysellä omasta koulusta, sillä ne varmasti tietää, jos on jotain käteviä tapoja hankkia harjoittelupaikkoja :) Tsemppiä kuitenkin!

    VastaaPoista