sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sunnuntaikävely

Nyt kukaan, joka yhtään tuntee minua, ei voisi uskoa, että olisin vapaaehtoisesti käynyt sunnuntaikävelyllä. Kävin kuitenkin! Yleensä sunnuntaikävelyt lähinnä ahdistavat minua. Varsinkin, jos on täydellinen sunnuntaikävelyilma: aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, linnut laulavat ja on mukavan lämpöistä. Yleensä tällaisen ilman koittaessa vedän verhot tiiviimmin kiinni, piiloudun syvälle peiton alle ja syön lohdutukseksi vähän karkkia.

Tänään oli kuitenkin tarpeeksi epätyypillinen sunnuntai-ilma: taivaalla oli paksu pilvipeite, ilma oli viileähkö ja jopa linnut pitivät turpansa kiinni. Koko muu maailma ehkä paheksui tätä ja jäi kotiinsa tekemään jotain kävelemisen sijasta, mutta minulla oli kerrankin mahdollisuus positiiviseen sunnuntaikävelykokemukseen. Yritän myös olla syömättä karkkia, joten piti keksiä jotain korvaavaa tekemistä. Kävin siis käveskelemässä vajaan 7 km reittini ensin rantaa pitkin yhteen suuntaan ja vähän tylsempää reittiä takaisin. Pari vuotta sitten oikeastaan jaksoin jopa juosta koko reitin, mutta ei ehkä onnistu enää.

Jylhää espoolaista rantamaisemaa
Heinää
Tykkään siitä, että meri on ihan vieressä. Ehkä täällä asumisen parhaita puolia (alun perin parhaita puolia olivat ihan vieressä olevat teekkaritapahtumat, mutta alan ehkä olla jo vähän vanha niille). Lähistöllä on myös kiva lintutorni, mistä on leppoisaa katsella lintuja ympäröivää maisemaa (minulla on jokin synnynnäinen kyvyttömyys nähdä lintuja yhtään missään vaikeammissa maastoissa. keskellä tietä kävelevän pulun sentään onnistun melkein aina havainnoimaan.) Lintutorni on tosin yleensä aina täynnä välineurheilevia bongareita, jotka mulkoilevat tällaista harrastelijaa vihaisesti, joten yleensä jätän suosiolla menemättä sinne, jos siellä on joku jo valmiiksi. En tänäänkään käynyt siellä, joten miksiköhän ihmeessä kirjoitan siitä.

Kävelyn jälkeen tein lounaaksi villisti lihapullia. Sittemmin olen yrittänyt kerätä motivaatiota sen kouluprojektin tekemiseen. Ehkä esim. nyt voisi lopultakin olla aika kohdata se silmästä silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti