tiistai 1. marraskuuta 2011

NaNoWriMo

Meinasin kirjoittaa aluksi jostain ihan muusta, mutta sitten huomasin Blogilistan etusivulla tuoreen päivityksen, jossa joku mainosti aloittaneensa juuri otsikossa mainitun urakan. Tuli ihan nostalginen fiilis, joten jaetaan se nyt teidän kanssanne. NaNoWriMo on siis lyhenne sanoista National Novel Writing Month (vaikkakin se on jo pitkään ollut enemmänkin international). Nimestä voikin jo päätellä, että pointtina on kirjoittaa romaani kuukaudessa, marraskuun aikana. Jotta haaste olisi tasapuolinen, luokitellaan kirjoitelma tässä tapahtumassa kunnolliseksi romaaniksi, jos siinä on yli 50 000 sanaa. Hommaan voi tutustua paremmin virallisilla sivuilla.

Ja miksikö tämä nyt oli sitten niin nostalgista? Osallistuin kyseiseen päättömyyteen vuonna 2005, koska ei ollut parempaakaan tekemistä. Tai varmasti oli, mutta olin silloin kuitenkin opiskelemassa jotain aivan väärää alaa, eikä uusia pääsykokeitakaan ollut tiedossa puoleen vuoteen. Loistava aika siis uhrata suurin osa vapaa-ajastaan johonkin satunnaiseen harrasteeseen. Huomattavaa vielä on, että aloitin jutun melkein viikon myöhässä, joten haasteena oli siis kirjoittaa romaani reilussa kolmessa viikossa.


In 2005, 59,703 people participated and 9,765 were declared winners. (terveisin Wikipedia)

Selviydyin hommasta voittajana, eli onnistuin kirjoittamaan ne kammotut 50 000 sanaa (loppusaldonani oli näköjään jopa 50 530 sanaa). Romaanini nimi oli "Sateenkaariniitty ja salaperäinen tunneli". En ole oikeastaan koskaan lukenut sitä sen jälkeen, kun olin saanut sen kirjoitetuksi. En ole uskaltanut kohdata kaikkea sitä huonoutta, outoja juonenkäänteitä ja täysin päättömiä kohtauksia. Osan kohtauksista poimin joltain tapahtuman keskustelupalstalta, jossa osallistujat jakelivat auliisti toisilleen enemmän tai vähemmän huonoja juonivinkkejä. Itse asiassa olen näköjään kerännyt talteen näitä, joten voin jakaa kanssanne muutaman, jotka ihan toteutinkin (tosin suomeksi). Ihan vain, jotta pääsisitte perille siitä, minkätasoinen (tai lähinnä tasoton) romaani tässä oli kyseessä.
  • Include the phrase: "Now all we need is a LLAMA!" at some point in your novel. Bonus points if it's the last sentence in a pivotal chapter. Triple bonus points if the need for a Llama is never again referred to or explained.
  • Name a chapter "Once More, With Pirates". Bonus points: bonus if it is a re-write of the previous chapter, but with pirates included this time.
  • Have a character argue with an inanimate object for a thousand words. This only counts if the object is incapable of saying anything back.
  • Include cameo appearances by all four members of ABBA.


Kaiken tämän muistelun lomassa iski oikeastaan into osallistua uudelleen. Ei tosin tänä vuonna, sillä koulujuttujen kanssa on muutenkin kiire. Mutta ehkä taas ensi vuonna, koska aina välillä on kiva tehdä jotain tyhmää. Suosittelen tätä myös kaikille miljoonille lukijoilleni. On kiva välillä keskittyä tarmokkaasti johonkin tällaiseen ei-vakavaan, ja vielä siistimpää todeta sitten jälkikäteen "kirjoitin tuossa joutessani muuten romaanin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti