perjantai 28. lokakuuta 2011

Sosekeitto

Aloitetaan sitten tämä blogi villisti ruokaohjeilla! Jee!

Viime jouluna sain vanhemmiltani joululahjaksi sauvasekoittimen, ja keväällä teinkin sitten ahkerasti erilaisia sosekeittoja. Kesällä juuresten survominen sitten kutistui olemattomiin, sillä käytettävissä ei ollut kovin hienoa valikoimaa erilaisia keittiötarvikkeita. Yksi kämppis tosin askarteli reikäkauhasta perunansurvimen, mutta ei siitä nyt sen enempää.

Kesän jälkeenkään ei ole tullut tartuttua pahemmin koko sekoittimeen, mutta tänään sitten lopultakin päätin taas vaihteeksi tehdä sosekeittoa lounaaksi.

Sosekeitto ikkunalaudalla
Resepti oli kutakuinkin tällainen:
  • 0,5 bataattia
  • 1 peruna
  • 2 porkkanaa
  • 0,25 sipulia (epämääräinen jämä jääkaapista)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pippuria ja oreganoa mausteeksi
Juurekset kuoritaan ja pilkotaan ja keitellään noin puolen tunnin ajan. Sipulit lisätään joukkoon sopivassa vaiheessa. Sitten survotaan (keitinvettä ei tarvitse heittää pois, ellei sitä ole aivan hillittömästi). Lopuksi joukkoon mausteet. Jos haluaa lisätä vielä kermaa tai sulatejuustoa tai smetanaa tai jotain, niin sekin vielä joukkoon, ja sitten vain sekotellaan kauhalla tasaiseksi. Itse en tällä kertaa laittanut messiin mitään maitotuotteita (koska niitä ei ollut). Reseptillä tulee kaksi lautasellista keittoa, mikä on jopa vähän liikaa minulle yhdelle aterialle.

Mainittujen aineiden lisäksi tai sijaan soppaan voi oikeastaan tunkea mitä vaan juureksia ja kasviksia. Punajuuri on yksi lempparini, tosin raa'an punajuuren kuoriminen voi olla välillä vähän raakaa puuhaa. Tuloksena voi olla toivottua lihaisampi keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti