lauantai 5. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivän kanapasta

Päivän lounaanani oli ruokaa, joka on tehty soveltaen jotain joskus jostain löytynyttä reseptiä. Helppoa ja hyvää. Joskus yksinasumiseni alkuaikoina tein tätä aika liikaa, mutta nykyään olen vähän laajentanut repertuaariani, niin tästäkin voi taas nauttia ilman, että tulee korvista ulos.

  • 250g tuorepastaa (fettuccine)
  • 300g kanasuikaleita, mieluiten rosépippurimarinoituja
  • sipuli
  • muutama aurinkokuivattu tomaatti
  • 100g tuorejuustoa (Italian yrtit tai vast.)
Tuorepasta keitetään ohjeen mukaan. Sipuli silputaan ja kuullotetaan pannulla öljyssä. Perään kanasuikaleet, ja sitten kypsennetään niin pitkään, että suikaleiden viimeisimmätkin ajatukset salmonellasta ovat haihtuneet käryn mukana ilmaan. Lopuksi vielä mukaan aurinkokuivattu tomaatti siivutettuna sekä tuorejuusto. Sekoitetaan homogeeniseksi ja lisätään tuorepastan joukkoon. Jos kana oli oikeaoppisesti rosépippurimarinoitua, niin lopuksi mukaan voi rouhia vielä vähän lisää sitä rosépippuria.

Annoksesta saa tyylikkään, kun päälle lisää vähän persiljaa. Minulla oli vain vähän nahistunutta tilliä, mutta toivottavasti se ajaa saman asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti